Aloïs Ooms uit Mol heeft de producent en verdeler van warme maaltijden Prego uit Olen gekocht van stichter Mark Bellens. Ooms was tot anderhalf jaar geleden CEO van de supermarktketen Match/Smatch. “Ik was op zoek naar een goed bedrijf dat ik kon overnemen”, vertelt hij.

Ooms heeft er een lange carrière in de retail opzitten bij onder meer GB, Real en Ahold. In juni 2014 werd hij CEO bij Match/Smatch, maar anderhalf jaar later vertrok hij daar na een verschil in visie met de aandeelhouders over de toekomst van de supermarktgroep. Deze keer zocht hij het dichter bij huis.

“Ik had een aantal parameters uitgezet waaraan het bedrijf moest voldoen dat ik wou overnemen. Vervolgens heb ik die bekeken met een makelaars die bedrijven verkopen”, vertelt Ooms. “Met voeding heb ik een bepaalde affiniteit en Prego bleek een heel mooi bedrijf. De basis zit goed, de kwaliteit ook en het is servicegericht, wat ik belangrijk vind.” In eerste instantie gaat hij nu het bedrijf en de mensen leren kennen.

100% aandeelhouder
Prego werd 40 jaar geleden opgericht en verzorgt de bedeling van warme maaltijden in een groot deel van de Kempen. Er werkt een 15-tal mensen. De vorige eigenaars, Mark Bellens en Nicole De Cnodder, blijven nog een aantal maanden aan boord. Voor de klanten verandert er niets.

“Het was een bewuste keuze om een KMO te kopen waar ik dan voor 100% aandeelhouder kan zijn”, vertelt Ooms. “Ik had niet langer zin in een corporate organisatie om dan 10 of 15% van de aandelen te hebben.”

Mark Bellens (58 j.) gaat het wat rustiger aan doen. “En wat meer van het leven en de kleinkinderen genieten”, zegt hij. “Wat er verder op mijn pad komt, zie ik wel. Er zijn nog geen concrete plannen.”