Begin september verschijnt de tweede roman van voormalig reisondernemer Jef De Busser uit Geel. Het boek kreeg de titel ‘Hotel Jef’ en brengt het relaas van een florerend hotel in Tsjechië dat uiteindelijk failliet gaat, wat op zijn beurt leidt tot de val van een succesvol bedrijf. Niet toevallig hoe het de auteur zelf is vergaan.

Jef De Busser, intussen 63 jaar, stampte een bloeiend autocarbedrijf en reisagentschap uit de grond. Vorig jaar verraste de Gelenaar met het boek ‘Gij zij niet goe, jong’ met 5 verhalen die uit het leven van een buschauffeur zijn gegrepen. Positieve reacties van de lezers en 1.300 verkochte exemplaren spoorden hem aan tot een vervolg.

Dubieuze manager
Jef, een ondernemer uit de Kempen, vindt na de val van de Berlijnse Muur het gat in de markt in het Tsjechische dorpje Doubice. Hij investeert er zwaar in een eigen hotel en schrijft er toeristische geschiedenis. Vervolgens botst hij met de Tsjechische mentaliteit en krijgt maar geen greep op zijn dubieuze hotelmanager. Bovendien eindigt een passioneel liefdesverhaal er in een bloedbad. Hotel Jef gaat uiteindelijk kopje-onder.

‘Hotel Jef’ gaat over een woelige periode in Europa en in het leven van de schrijver. Nu het stof al lang is gaan liggen, blikt de auteur terug op de omstandigheden die hebben geleid tot de val van zijn succesvol bedrijf. Via deze roman gunt hij daar ook het brede publiek een kijk op. De personages van ‘Hotel Jef’ beleven hun avonturen in een decor van waargebeurde feiten: die van het debacle dat Jef De Busser in Doubice persoonlijk heeft meegemaakt.

Het boek is in avant-première te koop op de Geelse Ambachtenmarkt van 30 augustus en vervolgens in de betere boekhandels in de streek en online.