Ex-garagist heropent bekende Taverne Netherust

netherust kasterleeVolgend weekend gaat de bekende Taverne Netherust aan Houtum in Kasterlee opnieuw open. De nieuwe uitbaters zijn Geert Janssens, de voorbije drie jaar fleetmanager bij de Limburgse Groep Delorge-Peerlings en voordien zeventien jaar zaakvoerder van Peugeot-garage Lavrijsen in Herentals, en zijn partner Christel Maes. Taverne Netherust stond al twee jaar leeg.

“Ik ben van Kasterlee afkomstig”, vertelt Geert Janssens. “Op mijn vijftiende ben ik hier begonnen met vakantiewerk en dat heb ik zo’n vijf jaar gedaan. Nadien heb ik nog meer weekend- en vakantiewerk in de horeca gedaan. Netherust vond ik altijd een van de mooiste horecazaken van Kasterlee. Een jaar geleden hoorde ik dat dit te koop stond en groeide het verlangen om terug voor mezelf te beginnen.” Partner Christel werkte twintig jaar bij Philips in Turnhout. Eind december kochten ze het domein en begonnen ze met de renovatiewerken.

Fietsers en wandelaars
De minigolf kreeg een opfrisbeurt, de snookergolf werd verplaatst en ook de keuken en het interieur werden grondig onder handen genomen. Zeven bieren komen rechtstreeks van de tap en er werd flink geïnvesteerd in een goede koffiemachine. De eigenaars focussen nadrukkelijk op wandelaars en fietsers, voor wie ze een fietsenparking voor 120 fietsen aanlegden, inclusief elektrisch oplaadpunt.

“Het is een grote uitdaging”, zeggen de twee. “We geloven in deze vorm van horeca, met de randactiviteiten erbij.” Naast de mini- en tafelgolf kan je er een kajak huren en schepijs aan een kraampje halen. De keuken serveert een aantal snacks. Taverne Netherust telt maar liefst 500 zitplaatsen: 350 buiten en 150 binnen. Er werd een team van een 25-tal jobstudenten samengesteld voor de bediening.