Nigel Mansell (links) met sales manager Norbert Coutinho en Kris Bloemmen (rechts)

Nigel Mansell (links) met sales manager Norbert Coutinho en Kris Bloemmen (rechts)

KB Car Cleaning uit Westmeerbeek heeft de licentie te pakken voor de exclusieve verdeling van Williams-producten in België en Luxemburg. Het gaat om de Williams Ceramic Coating en andere car care-producten. De ondertekening gebeurde op de Automechanika-vakbeurs in Frankfurt onder het goedkeurende oog van voormalig Formule 1-wereldkampioen Nigel Mansell, die voor het Britse Williams als ambassadeur de wereld rondtrekt.

“Bij ceramic coating leg je als het ware een film over het koetswerk, de ramen en de velgen van een nieuwe of recente auto”, legt zaakvoerder Kris Bloemmen van KB Car Cleaning uit. “Sinds een aantal jaren zijn de autolakken op waterbasis omwille van milieuredenen. Maar door de jaren worden die minder mooi. Met ceramic coating leg je een beschermlaag.”

Zoektocht naar dealers
Het Kempense bedrijf heeft nu de exclusieve rechten voor de distributie van het product in België en Luxemburg. “We passen de techniek zelf toe en zoeken andere dealers voor de producten en de coatingen. In Mechelen en Roeselare hebben we die al en we werken verder.”

KB Car Cleaning legt zich toe op het poetsen van wagens, het ontstickeren maar ook technisch onderhoud en lakbescherming. Heel wat garages uit de Kempen zijn klant. “90% van ons werk gebeurt op verplaatsing”, aldus nog Kris Bloemmen. Het bedrijf is sinds kort gevestigd op de site La Corbeille in Westmeerbeek en kocht daar al een tweede unit, die begin volgend jaar in gebruik wordt genomen. Naast de zaakvoerder werken er ook zijn zonen Jesse en Senne. Er zijn in totaal 6 mensen vast in dienst. Vanaf 1 januari wordt het bedrijf ook exclusief distributeur voor België en Luxemburg van producten van MotoGP en Turtel Wax Professionel.

Hoe Nigel Mansell is in de omgang, willen we nog weten? “Een hele toffe gast”, lacht Kris Bloemmen. “Zijn naam staat trouwens nog op elke verpakking van Williams.”