Lorenzo Delorenzi, bijna 6 jaar lang CEO bij Van Genechten Packaging uit Turnhout, heeft een andere job. Hij is de nieuwe CEO van het plasticrecyclagebedrijf ECO-oh!, met vestigingen in Laakdal en Houthalen-Helchteren. Hij wil er de capaciteit tegen 2020 verdubbelen.

De 55-jarige Delorenzi heeft een internationale ervaring in de verpakkings- en petrochemische sector. Voor Van Genechten Packaging werkte hij 7 jaar bij de Oostenrijkse chemiegroep Borealis en 12 jaar bij de kunststofdivisie van Tetra Pak.

ECO-oh boekte vorig jaar een omzet van 10 miljoen euro. De nieuwe CEO heeft de ambitie om die tegen 2020 te verdubbelen en hij zal zich ook meer focussen op de buitenlandse markt. Momenteel gaat 70% van het productgamma naar de binnenlandse markt. Voor 2018 verwacht het bedrijf zijn producten verder uit te rollen naar de buurlanden, waaronder Duitsland, en een verdubbeling van de export.

Voortdurend innoveren
“We willen andere bedrijven inspireren en tonen dat er wel degelijk een oplossing is om gerecycleerde huishoudelijke restplastics op een duurzame manier te verwerken en zo de afvalberg te verkleinen”, zegt Lorenzo Delorenzi. “Daarom blijven we inzetten op de commercialisering van het ECO-oh!-gamma om consumenten bewust te laten kiezen voor gerecycleerde producten. Voortdurend innoveren in nieuwe toepassingen blijft daarbij noodzakelijk om de groeiende hoeveelheden gesorteerd kunststofafval te verwerken binnen een Belgische maakindustrie.” 

Door voor een nieuwe CEO te kiezen, wil eigenaar Koen Verhaert zich focussen op strategie en innovatie. Bij het bedrijf werken 45 mensen.