Events Catering Bevers uit Rijkevorsel verzorgt volgend weekend de publiekscatering op het WK veldrijden in Luxemburg. Het bedrijf pakt bij die gelegenheid uit met zijn nieuwe VIP-cateringformule, naast de klassieke friet- en hamburgertenten. De supporters van Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel kunnen er bijvoorbeeld smullen van een culinaire hamburger. “We brengen de Vipbeleving naar de gewone toeschouwer”, zegt bedrijfsleider Jaak Francken.

“We merken vandaag dat onder impuls van kookprogramma’s en kookboeken de consument meer en meer bewust is van wat hij eet. Als eventcateraar willen we daar een antwoord op bieden en proberen onderscheidend te zijn”, legt Jaak Francken uit.

Exclusieve snacks
De onderneming ging in zee met slagerij Carmans uit Beringen voor de ontwikkeling van een aantal kwaliteitssnacks zoals braadworsten, gehaktballen, cervela’s en een rundsburger. “Die bestaat uit 100% Belgisch rundsvlees van dieren die duurzaam en diervriendelijk zijn gekweekt”, benadrukt zaakvoerder Erik Carmans. Hij voegt eraan toe dat deze gourmet burger, zo ook de andere snacks, exclusief voor Bevers worden geproduceerd.

Beleving is een term die nadrukkelijk aan bod komt in het nieuwe concept. Er worden belevenisterrassen gecreëerd, de gourmet burger wordt geserveerd op een speciaal plankje en met doeken wordt een decor van houten planken nagebootst.

“Dit weekend in Luxemburg installeren we 11 clusterpunten met eten en drinken”, vertelt Paul Bevers. “Naast 3 tenten met muziek. We nemen DJ’s uit de streek hier mee en werken met plaatselijke DJ’s. Zaterdag zijn we er met 90 mensen aan het werk, zondag zelfs met 280. We beschouwen het als een hele eer dat de organisatie, ondanks de afstand, voor ons koos. Het is een bevestiging voor onze aanpak.” Dichter bij huis wordt het nieuwe cateringconcept ook opgebouwd op de Krawatencross op 4 februari in Lille.