Publiekscateraar Events Catering Bevers uit Rijkevorsel stopt met de verkoop van industriële snacks en gaat voluit voor zijn VIP-formule. In die zin werd de samenwerking met Beckers-snacks op 1 juni jl. stopgezet. “We willen ons uniek profileren binnen de sector van de publiekscateraars”, zegt bedrijfsleider Jaak Francken.

Het bedrijf stelde het nieuwe cateringconcept begin dit jaar voor ter gelegenheid van het wereldkampioenschap veldrijden in Luxemburg, waar de toeschouwers er als 1 van de eersten mee konden kennismaken. De Kempense cateraar vroeg aan slagerij Carmans uit Beringen een aantal kwaliteitssnacks exclusief voor hen te ontwikkelen en produceren zoals braadworsten, een rundsburger en gehaktballen. De frieten komen voortaan van verse aardappelen van Franken Agro uit Mol-Postel. Op de events worden de ambachtelijke producten mooi gepresenteerd en verkocht vanuit keurig gedecoreerde kramen.

VIP-catering naar grote publiek
“Onder invloed van onder meer kookprogramma’s zijn mensen zich veel meer bewust van wat ze eten”, vertelt Jaak Francken. “Daarom kiezen we nu 100% voor ambachtelijke producten. We brengen de VIP-catering naar het grote publiek.”

De cateraar is al jarenlang huisleverancier bij voetbalclub Antwerp, waar de supporters afgelopen weekend voor het eerst kennismaakten met het cateringconcept. De andere voetbalclubs waar Bevers de concessie voor de publiekscatering heeft, volgen spoedig: Anderlecht, Westerlo, KV Mechelen, Eupen en Oud-Heverlee Leuven. Ook de bezoekers van de landbouwbeurs in Libramont konden dit weekend smullen van de ambachtelijke specialiteiten in een VIP-decor.

“De markt evolueert naar kwaliteit. We willen af van de fastfood en maken momenteel een volledige turnover”, aldus nog Jaak Francken.