Events Catering Bevers charmeert met nieuwe koffiewagen

events catering beversEvents Catering Bevers (ECB) uit Rijkevorsel stelt tijdens de Azencross in Loenhout op 30 december zijn nieuwe retro koffiebar voor. Die is ondergebracht in een oldtimer Citroën HY en brengt het bedrijf terug naar waar het allemaal begon.

“De wereldberoemde Citroën HY camionette is uiterst gegeerd”, vertelt zaakvoerder Paul Bevers. “Ik kon er enkele jaren geleden eentje op de kop tikken. Toen ik impulsief besliste om ze te kopen, deed ik dat puur om sentimentele redenen. Deze bestelwagen was in de jaren ’70 het eerste voertuig in de zaak die door mijn ouders werd gestart. Toen was mobiele catering nog onbekend. Die gewaagde investering vormde eigenlijk de basis voor de cateringfirma met nationale bekendheid die we nu zijn. Dat stuk jeugdsentiment wou ik terug in bezit.”

Grote evenementen
ECB liet de wagen ombouwen tot een rijdende koffiebar en sloot daarvoor een contract met Java-koffie, een koffiebrander uit Rotselaar. Met dit stuk nostalgie op wielen wil het bedrijf zich nog nadrukkelijker profileren als een cateraar voor grote evenementen. “Wij focussen vooral op bedrijfs- en publieksevenementen”, zegt Paul Bevers. Daarvoor heeft de firma meer dan honderd mobiele verkoopunits ter beschikking. “We hebben zopas nog een telling gedaan en dit jaar hebben we een beroep gedaan op bijna 1800 unieke medewerkers, voor 1 dag of voor meer dagen. Daarnaast zijn er 15 vaste medewerkers in dienst.” ECB komt dit jaar uit op een omzet van ongeveer 10 miljoen euro.