De E34 wordt komend weekend van vrijdagavond tot en met maandagochtend afgesloten richting Antwerpen. In die periode wordt een laatste asfaltlaag gelegd op het stuk van 8 km dat recent is vernieuwd. In de richting Nederland rijdt het verkeer vanaf donderdagmorgen 5 juli al terug over het afgewerkte wegdek.

Tijdens de werkzaamheden komend weekend moet het verkeer de snelweg richting Antwerpen verlaten in Oud-Turnhout en wordt het via Retie, Kasterlee en Geel naar de oprit Geel-West van de E313 geleid. Intussen wordt een toplaag asfalt aangebracht.

Met de vernieuwing van het wegdek tussen Turnhout en Oud-Turnhout is opnieuw een deel van het meerjarenproject afgerond waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer de E34 volledig vernieuwt tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. Over een afstand van 8 km werd de oude wegverharding  in doorlopend gewapend beton opgebroken en vervangen door een wegdek in asfalt. De Vlaamse overheid investeerde ongeveer 18,7 miljoen euro.

Ook in Ranst
Terwijl de werkzaamheden in Turnhout worden afgerond, gaat het AWV op de E34 in Ranst meteen verder met de vernieuwing. Richting Antwerpen krijgt het wegdek over een afstand van 4 km een nieuwe asfaltlaag en deels een nieuwe onderlaag. Het verkeer richting Antwerpen rijdt tot 11 augustus over 1 rijstrook.