Euroports verkoopt Euroports Containers Meerhout NV

albertkanaalEuroports en Inland Terminals B.V. hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Euroports Containers Meerhout NV (ECM). Dat is de binnenvaartterminal aan het Albertkanaal in Meerhout. Hele managementteam en personeel blijft onderdeel van de terminal onder de nieuwe naam BCTN Meerhout. “Wij zijn verheugd om te zien dat ECM nog steeds onderdeel blijft van een gespecialiseerde organisatie voor binnenlandse terminals”, zegt Philippe Govers, directeur van Euroports Containers Meerhout. “De organisatie in Meerhout blijft ongewijzigd. Het bredere netwerk zal groeimogelijkheden bieden en de diensten aan ECM-klanten verbeteren.”

Voor Inland Terminals B.V. (eigenaar van BCTN BV in Nederland) past de toevoeging van de Meerhout faciliteiten aan hun opkomende portefeuille van binnenland containerterminals volledig de toekomstige strategie van de onderneming. De transactie werd gesloten voor een bedrag dat niet openbaar te maken.

Euroports zal de opbrengst van de verkoop gebruiken om haar portfolio van diepzeesoorten havens verder te versterken. “Euroports bedankt alle klanten, werknemers en andere belanghebbenden van ECM voor hun vertrouwen en inzet”, verklaart Charles Menkhorst, CEO van de groep Euroports Holdings bij de verkoop van de vestiging in Meerhout. “Wij wensen Inland Terminals B.V. veel succes en zijn ervan overtuigd dat ze een uitstekende meerwaarde zullen blijven leveren aan de klanten van ECM.”