Euroports Containers Meerhout heet voortaan BCTN

BCTN groep versterkt positionering in Benelux door alle terminals onder een gezamenlijke naam te brengen: BCTN. Alle terminals van intermodale containervervoerder BCTN in de Benelux opereren voortaan alle onder de naam BCTN. Tot voor kort hadden de terminals in Den Bosch, Nijmegen , Wanssum en Meerhout (B) een eigen naam. De gezamenlijke naam moet de identiteit en herkenbaarheid van de onderneming versterken.

BCTN groep is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Vorig jaar trad Euroports Containers Meerhout (België), de grootste containerterminal van de Benelux toe tot de groep. Samen met Havenbedrijf Rotterdam bouwt BCTN groep aan een vijfde terminal in Alblasserdam, die wordt ingericht als containertransferium. Ook bouwt BCTN groep een multi user warehouse van 23.000 m2 bij de terminal aan het Albertkanaal bij Meerhout.

De intermodale dienstverlening van BCTN in de Benelux sluit aan bij de toenemende vraag naar meer duurzame vervoersoplossingen. Transport per binnenvaartschip is relatief energiezuinig. Het levert al snel een CO2-besparing van 20 tot 40 procent op ten opzichte van vervoer per vrachtwagen.
Die besparing wil BCTN in de toekomst nog verder laten toenemen, onder meer door in afstemming met de rederijen de import- en exportstromen beter op elkaar af te stemmen. Zo hoeven er minder lege kilometers gemaakt te worden.

Volgens Rien Geurt, CEO van BCTN, is het bedrijf de afgelopen 27 jaar flink gegroeid, zowel autonoom als door acquisities van bedrijven die tot op heden onder eigen naam opereerden. Geurts: ‘Om meer eenheid en herkenbaarheid te creëren in onze externe communicatie, hanteren we voortaan voor al onze bedrijven de BCTN-naam. Philippe Govers, CCO BCTN voegt hier aan toe: ‘Een naam die staat voor dezelfde kwaliteit gedreven, professionele organisatie en die overal dezelfde standaarden garandeert op het gebied van veiligheid, contracten en systemen, zodat de kwaliteit van dienstverlening gewaarborgd is.’

BCTN groep, opgericht in 1987, is gespecialiseerd in intermodaal containervervoer binnen de Benelux. De onderneming heeft vier binnenvaart-containerterminals in Den Bosch, Nijmegen, Wanssum en Meerhout (B). Met veertien binnenschepen onderhoudt zij binnenvaartdiensten tussen haar vier binnenlandse containerterminals en de zeehavens van Rotterdam, Zeebrugge en Antwerpen.

De terminals van BCTN vormen het hart van de intermodale transportketen. Inmiddels vervoeren de BCTN-terminals een jaarlijks volume van ruim 700.000 TEU. Alle BCTN terminals, met een totale oppervlakte van 230.000 m2, acht walkranen, achttien heftrucks en een totale capaciteit van 1000.000 TEU, zijn AEO-gecertificeerd.