Europese richtlijnen geven Tokheim Belgium vleugels

Betaalterminals moeten vanaf 1 januari e.k. beantwoorden aan bepaalde Europese veiligheidsrichtlijnen. Tokheim Belgium uit Turnhout heeft er een enorme klus aan. Tokheim Belgium is een specialist in de bouw van benzinestations annex betaalterminals.

“We moeten in de komende weken echt nog voluit gaan”, zegt verkoopsdirecteur Bart Wouters . “We moeten die datum van 1 januari hoe dan ook halen. Dit betekent nog ongemeen veel werk.”

Tokheim is een Franse groep die een groot aandeel heeft in de bouw van benzinestations en toebehoren. Tokheim Belgium becijfert zijn eigen marktaandeel op nagenoeg 60%. “Wij zijn klant bij nagenoeg alle oliebedrijven”, zegt Bart Wouters. “Wij werken voor Exxon, Q8, Total, Lukoil enz. Het gaat dan niet enkel om de bouw van de pompen zelf. Wij bieden onze klanten een totaalpakket aan waarin we bv. ook prijsborden steken, cash management, smart fuel systemen, elektriciteitswerken, leidingwerk enz. Het hele plaatje dus. Met toenemend succes.”

Tokheim Belgium tekende verleden jaar voor een omzet van liefst 18 miljoen euro. Daar werd een bedrijfsresultaat op verdiend van 202.000 euro. “Wij hebben in de afgelopen maanden tot meer dan 15 mensen aangeworven. We stellen op dit ogenblik al meer dan 130 mensen tewerk.”

Tokheim is als Franse groep in handen van een investeringsmaatschappij (85%) en het management (15%).