Europees bezoek voor Lidwina

Lidwina en ArtedalDe Lidwina Stichting in Mol kreeg deze week Europees bezoek. De vzw ontving een delegatie van het Europese partnerschap ATEDAL die op studiebezoek kwamen om te leren van de specifieke aanpak van de beschutte werkplaats.

Een vereniging zonder winstoogmerk die 500 mensen, waarvan meer dan 400 met een handicap, tewerkstelt, is geen alledaags verschijnsel. Een vzw met een jaaromzet van ongeveer 14 miljoen euro; dat is ook een bedrijf dat bij de zwaargewichtklasse van de kmo’s thuis hoort. En toch realiseert Lidwina vzw dit allemaal met zijn beschutte werkplaats in Mol, al 50 jaar, sinds 1964. Het bedrijf telt zowel particulieren, bedrijven als overheidsinstellingen onder zijn klanten.

De partners van ATEDAL komen uit 6 landen en zijn op zoek naar alternatieve technieken om vormingskansen aan te bieden aan kansarme volwassenen. Uiteraard is het de bedoeling om deze groep daarmee meer kansen te bieden in hun sociaal-economisch leven. Het partnerschap wil goede praktijken uit de verschillende landen uitwisselen. De Vlaamse partner, Nieuwe Media School, organiseerde daarvoor een meeting in Mol.