De onderdelenspecialist voor bedrijfsvoertuigen Beneparts uit Turnhout heeft een strategische samenwerking gesloten met het Duitse Europart. Onder de naam Europart Premium Parts heeft die een eigen assortiment vervangonderdelen met inmiddels 7.000 items. Het Turnhoutse bedrijf neemt die op in zijn gamma voor de verkoop in Vlaanderen en Brussel. Op termijn zal Beneparts in deze regio’s ook de vroegere Europart-klanten bedienen.

“Het doel van deze samenwerking is een betere ontwikkeling van de markt in alle provincies van het land door een optimale klantenservice te bieden om zo een verdere groei in België te realiseren”, laat Europart in een mededeling weten.

Ruimer assortiment
“We hebben met Beneparts een partner gevonden die werkt met een hoge inzet, grote deskundigheid en 30 jaar ervaring”, zegt Pierre Fleck, CEO van Europart. “Samen kunnen we een ruimer assortiment aanbieden van onderdelen voor vrachtwagens, trailers, bussen en speciale voertuigen, werkplaatsapparatuur en –accessoires. Dit gecombineerd met een hogere beschikbaarheid aan onderdelen en een nog beter advies en ondersteuning voor klanten in België. Samen met Beneparts zijn we in België nummer 2. We streven ernaar nummer 1 te worden.”

“We zijn overtuigd van het succes van het Europart Premium Parts-concept en zullen het productassortiment overnemen. Dit aanbod zal ongetwijfeld aansluiting vinden bij onze klanten en passen binnen de markt”, aldus Stefan Govers, zaakvoerder van Beneparts. Europart zal zelf actief blijven in de provincie Limburg en de Waalse regio.

Beneparts werd in 1987 opgericht in Arendonk en concentreert zich op de verkoop van onderdelen voor trucks, trailers, bussen en bestelwagens. Sinds 2006 werkt het bedrijf vanuit de hoofdzetel in Turnhout, waar het beschikt over een opslagruimte van ruim 4.000 vierkante meter. Beneparts stelt 40 mensen te werk.