Eurodal: betonplaten als een natuurlijke bescherming

EURODAL Nijlpaard 2013 cmyk LREurodal, de fabrikant van betonnen vloerplaten uit Grobbendonk, heeft zich een totaal nieuwe look laten aanmeten. Een nieuw logo, nieuwe website, nieuwe folders, alles kadert binnen de campagne: “beton – natuurlijk”. Het sterke beeld met de nijlpaarden die als het ware boven water komen in de betonnen vloerplaten vormt de basis voor een nieuw verhaal: beton is mooi, natuurlijk en duurzaam!

“Vorig jaar was ik in het MUHKA waar ik in een kunstwerk de geschiedenis van Brazilië zag uitgebeeld in beelden. Ik vond het prachtig en dacht ‘hier moeten wij iets mee’. Ik ken Karl Meersman (cartoonist bij Trends en Knack Focus, n.v.d.r.) persoonlijk”, zegt Philippe Segers, zaakvoerder, “en ik vroeg hem om door zijn kunstenaarsbril naar onze betonnen vloerplaten te kijken. Na heel wat brainstormen, ideeën en voorstellen kwam hij met de schets van de nijlpaarden op de proppen. Dat was exact wat ik zocht!”

“Grote, sterke oerdieren zoeken natuurlijke modderbaden op om zich hierin te wentelen. Na het opdrogen van het zand, grind, steengruis en water blijft er een verharde tweede huid over. Deze laag beschermt de dieren tegen hitte, insecten, ontstekingen en nog veel meer. Een natuurlijke bescherming met de basisbestanddelen van beton! Deze insteek trokken we verder door naar de Eurodals. Sterke, robuuste vloerplaten die de buitenruimte rondom woningen of gebouwen verharden en beschermen. En dit eigenlijk op een natuurlijke manier.”

De vloerplaten van Eurodal zijn functionele en sterke systemen die vaak achter gebouwen liggen. “We koppelden functionaliteit aan esthetiek, zodat onze betonnen platen ook aan de voorkant van gebouwen gezien mochten worden. Dit campagnebeeld en onze vernieuwde huisstijl brengen op een erg sterke manier ons verhaal en stralen uit waar Eurodal voor staat: een betrouwbare partner met aandacht voor duurzaamheid!”

De betonnen vloerplaten van Eurodal vind je in heel België bij zowel bedrijven als winkelcentra, op gemeentepleinen en in scholen en recent ook in de residentiële markt, waar het bedrijf samenwerkt met tuinarchitecten en tuinaanemers. Enkele realisaties: de parking, terrassen en paden van de Kempense Golf Club in Mol, de dakparking van Ikea in Wilrijk, de Hopmarkt in Aalst en de stationsomgeving in Roeselare. Momenteel worden de vloerplaten ook in Frankrijk geplaatst in een grote openbare ruimte.