De groothandel in groenten en fruit Euro Gijbels uit Geel heeft de levertijden voor zijn fruit- en groenteboxen versneld. Wie voor ’s middags 12 uur online bestelt, kan die ’s anderendaags ophalen in 1 van de 130 afhaalpunten verspreid over heel België. De boxen zijn sinds een paar maanden op de markt en vallen zeer in de smaak.

Via de website van Euro Gijbels kan de consument kiezen uit verschillende boxen. “In de Euro Gijbels boxen zit zo’n 5 à 6 kilo aan groenten en/of fruit en de prijs ligt rond de 6 à 7 euro”, legt John Gijbels uit, de 4de generatie binnen het familiebedrijf. “De variëteiten in de box worden wekelijks geselecteerd uit een basisassortiment, omdat we de klant geen producten willen aanbieden waar hij geen raad mee weet.”

Meer afhaalpunten
Omdat het bedrijf zelf een groothandel is en niet afhankelijk van andere groothandels kan het de boxen vullen met verse producten. Bovendien beschikken ze uit een groot assortiment waardoor de inhoud van de box elke week kan variëren.

Op dit moment zijn er meer dan 130 afhaalpunten, maar er komen nog altijd vragen van consumenten naar een afhaalpunt bij hen in de buurt. “We werken er dagelijks aan om het netwerk van deelnemende supermarkten uit te breiden”, aldus nog John Gijbels.

“We bekijken nog of we in de toekomst iets gaan doen met recepten, maar de producten zijn zo gangbaar dat velen wel weten hoe ze deze kunnen verwerken in een gerecht. Verder mailen we de klant elke week een nieuwtje over één van de producten die ze in de box kunnen terugvinden. We hopen de consument zo wat meer bij te brengen over groenten en fruit.”