Groenten- en fruitgroothandel Euro Gijbels uit Geel stapt deze week met een nieuwigheid naar zijn klanten-retailers. Het gaat om ‘fruittubes’, plastic kokers met kersen, appels, druiven of perziken. “De eerste reacties zijn zeer goed”, zegt operationeel directeur Gunther Aerts.

“Tot dusver boden we fruit aan in bulk of in schaaltjes van bijvoorbeeld 4 appels”, vertelt Aerts. “Via de Spaanse fabrikant kwamen we in contact met deze tubes. Ze laten ons toe om in nog kleinere hoeveelheden te verkopen. Het is een zeer mooie en handige verpakking in meeneemformaat. We mikken hiermee naar kinderen en bijvoorbeeld werknemers in bedrijven.”

Euro Gijbels is de eerste klant bij de Spaanse fabrikant die fruit in de kokers stopt en verkreeg daarvoor de exclusiviteit voor deze regio. Momenteel bestaat een 6-tal varianten met onder meer druiven, platte perziken en kersen, maar die zullen wisselen naargelang de seizoenen.

Uitstekende reacties
Gunther Aerts: “Momenteel vullen we de tubes nog met de hand, maar we hebben al contacten met een machinefabrikant om dit te gaan automatiseren. We geloven er heel sterk in. Een 2-tal weken geleden stelden we de tubes voor op een filialendag bij Intermarché en kregen uitstekende reacties. Vanaf deze week worden de eerste uitgeleverd en bieden we ze ook aan bij onze andere klanten zoals Carrefour, een aantal Delhaizes en Spar-filialen, 250 in totaal.”

De kokers kregen als opschrift ‘One tube a day keeps the doctor away’, waarmee het bedrijf aangeeft dat ze de aanbevolen hoeveelheid fruit per dag bevatten. Euro Gijbels test momenteel ook een gekoelde automaat met de kokers uit om die later te gaan verdelen richting bedrijven en scholen. Bij de Geelse groothandel werkt een 100-tal mensen.