Ook dit jaar gaat werkgeversorganisatie Etion Kempen op zoek naar een regionale onderneming die zich een jaar lang ‘Kempenaar’ mag noemen. Kandidaturen worden vanaf heden ingewacht.

Voorwaarde om te worden verkozen is dat het bedrijf in de Kempen actief moet zijn, de streek de jongste jaren op de kaart heeft gezet, een belangrijke impact op de tewerkstelling in de regio heeft en dat het op een duurzame manier onderneemt.

Uit de inzendingen selecteert de professionele jury 3 genomineerden. Vervolgens kan ook het grote publiek stemmen en gebeurt er een voting tijdens de awarduitreiking, dit jaar op 18 oktober. Vorig jaar nam Amival uit Turnhout de prestigieuze award in ontvangst.

Meer interesse
“Sinds we de formule van de Kempenaar hebben bijgestuurd, merken we een bredere publieke interesse voor de prijs”, vertelt Annelies Maex, regiodirecteur Etion Kempen. “Niet alleen de duizenden online stemmen, maar ook de live voting op het event in oktober geven de prijs een prettige dynamiek.”

Nog tot 20 juli kunnen bedrijven zich kandidaat stellen voor de Kempenaar 2018. “Ook wie vorig jaar niet bij de genomineerden was, mag dit opnieuw doen”, aldus nog Annelies Maex.