Etion-Kempen lanceert een oproep waarbij ondernemingen zichzelf of een ander bedrijf kunnen nomineren voor de jaarlijkse trofee De Kempenaar. Voor de verkiezing hanteert de organisatie dezelfde formule als vorig jaar: eerst een algemene oproep, dan een nominering door de jury en vervolgens een publieksvoting. Begin oktober weten we wie Dienstenthuis uit Turnhout, de winnaar van De Kempenaar 2016, opvolgt.

Om deel te kunnen nemen moet de onderneming de Kempen de jongste jaren op de kaart hebben gezet, stelt ze minimum 50 mensen tewerk en onderneemt ze op een duurzame manier. Uiteraard moet ze in de Kempen actief zijn of hier haar roots hebben.

Extra dynamiek
“Vroeger werd de toekenning beslist en petit comité”, zegt regiodirecteur Hans Diels van Etion-Kempen. “Vorig jaar veranderden we het concept. Na een oproep kregen we een 15-tal kandidaturen binnen, waaruit de jury 3 genomineerden aanduidde. De genomineerden moesten via een voting stemmen verzamelen, deels bij het grote publiek. Ook de aanwezigen op de avond van de bekendmaking konden hun stem uitbrengen. We merkten dat dit extra enthousiasme en dynamiek teweegbracht, zowel bij de genomineerden als bij onze leden. Vandaar hernemen we het concept dit jaar.”

Kandidaturen kunnen nog tot eind juli worden ingediend. De bekendmaking gebeurt tijdens een bijeenkomst in het Paterspand in oktober. Ook wie vorig jaar niet bij de 3 genomineerden was, mag zich opnieuw kandidaat stellen.