ETIB/Concrete House viert 20ste verjaardag met exact 250 woningen

foto-Concrete-HouseZaterdag is het groot feest bij ETIB/Concrete House in Olen. Het bedrijf viert dan in de nieuwe opslag- en productiehal zijn 20ste verjaardag. 400 genodigden hebben hun aanwezigheid bevestigd, waaronder de eigenaars van de 250ste woning, die de onderneming zopas realiseerde.

De nieuwe hal van 1.700 vierkante meter, die op de plaats kwam van een vroegere, is sinds kort in gebruik maar werd ter gelegenheid van de feestelijkheden weer grotendeels leeg gemaakt. Ze doet dienst als opslagruimte maar deels ook voor de productie. “We installeerden er ook een geïsoleerde kern met een kantine, omkleed- en doucheruimte voor onze medewerkers”, zegt gedelegeerd bestuurder Steven Van Olmen. “Via een warmtepomp en zonneboiler wordt de nodige energie op een duurzame manier opgewekt.”

15% groei per jaar
De voorbije 20 jaar realiseerde ETIB/Concrete House een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 15%, wat resulteert in een huidige jaaromzet van 14 miljoen euro. Jaarlijks bouwt het bedrijf een 50-tal woningen en plaatst het een 100-tal betonnen kelders. “Ooit zetten we meer kelders, maar onze activiteiten zijn verschoven naar de woningen”, legt Van Olmen uit. “De woningbouw maakt tegenwoordig 85% uit van onze omzet.”

Nog meer cijfers. De voorbije 20 jaar realiseerde ETIB/Concrete House ruim 2.200 betonnen kelders en precies 250 woningen. “De eigenaars van dit huis, mensen uit Grobbendonk, hebben we ook uitgenodigd op onze viering zaterdag en ze worden mee in de bloemetjes gezet”, verklapt Steven Van Olmen. Het bedrijf stelt 48 mensen te werk en wordt geleid door vader en zoon Alex en Steven Van Olmen.