ETIB/Concrete House plant in 2016 voor 1,5 miljoen investeringen

ETIBETIB/Concrete House uit Olen heeft grootse plannen voor dit jaar. Het bouwbedrijf plant in totaal voor anderhalf miljoen euro investeringen. Die hebben tot doel optimaler te kunnen werken en de groei te volgen.

ETIB NV is al jaren een specialist in kelderbouw en met Concrete House toonaangevend in de bouw van woningen, villa’s en kantoorgebouwen in beton. Die zijn nagenoeg allemaal Bijna Energie Neutraal (E-peil <30).

“We bouwen een nieuwe opslag- en productiehal”, kondigt gedelegeerd bestuurder Steven Van Olmen aan. “Uiteraard in beton en met hoge eisen aan isolatie, akoestiek en gebruiksvriendelijkheid. Vorige maand braken we de oude hal af en de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe zijn vorige week opgestart. Het is de bedoeling om voor de bouwvakantie de volledige inrichting van de nieuwbouw klaar te hebben.”

ETIB kocht daarnaast een bijkomend industriegebouw op 50m van de huidige vestiging, dat nu wordt gebruikt als tijdelijke opslagruimte. Het is de bedoeling om er later een deel van de activiteiten onder te brengen.

Eigen studiebureau
Om de klanten beter te bedienen, is vorig jaar gestart met een eigen studiebureau, EBIK bvba, waarmee studieberekeningen, EPB-verslag, veiligheidscoördinatie, enz. worden aangeboden.

In 2015 werden 48 Concrete House-woningen en –gebouwen opgeleverd en werden 96 betonkelders uitgevoerd. Door de vele regen is 2016 moeilijk begonnen maar het bedrijf verwacht de groei van de voorbije jaren te kunnen aanhouden.