Voor alle duidelijkheid: het bouwbedrijf ETIB uit Olen blijft gewoon bestaan, maar de commerciële benamingen voor de verschillende activiteiten veranderen. Vanaf nu spreken we over Concretebase, Concretehouse en Concretechnics en die namen en logo’s zullen ook op de voertuigen verschijnen. “We willen meer duidelijkheid scheppen”, zegt gedelegeerd bestuurder Steven Van Olmen.

Tot dusver werden de betonwoningen – 80% van de omzet – gebouwd onder de naam Concrete House. De afdeling betonkelders – de overige 20% – ging door het leven als ETIB en dan was er ook nog een afdeling Technieken die in functie van de eigen woningen opereert.

“Het was allemaal tamelijk verwarrend”, geeft Steven Van Olmen toe. “Zeker als een vrachtwagen met het opschrift ETIB bij een werf stond waar we voor Concrete House een huis aan het bouwen waren.” De bouwonderneming deed een beroep op grafisch bureau Imapro Realisations uit Herentals om een nieuwe huisstijl te ontwikkelen voor de verschillende afdelingen.

Onder de benaming Concretebase by ETIB vallen de betonwerken voor kelders, funderingen en keerwanden, goed voor zo’n 100 kelders per jaar. Concretehouse by ETIB is de nieuwe naam voor de Bijna Energie Neutrale woningen, kantoorgebouwen en handelspanden in beton waarvan er jaarlijks een 50-tal worden gebouwd. Concretechnics implementeert alle technieken zoals ventilatie- en verwarmingssystemen, zonneboilers en andere energiesystemen in de panden van Concretehouse.

Opnieuw beletteren
“We hebben zopas onze medewerkers ingelicht en zijn nu begonnen met het opnieuw beletteren van onze voertuigen, een 30-tal in totaal. Dat zal enkele maanden duren”, aldus nog Steven Van Olmen. Ook in de rest van de communicatie zullen de nieuwe commerciële namen worden gebruikt.

Het bedrijf start trouwens binnenkort met de bouw van een tweede modelwoning, meer bepaald in Herent. Die moet in maart volgend jaar klaar zijn.