ETIB pakt nominatie voor innovatie-award

ETIBNog maar pas mocht ETIB/Concrete House uit Olen de LON Award van Voka Kempen Zuid in ontvangst nemen of er wacht het bedrijf mogelijk al een nieuwe bekroning. Deze keer is de onderneming genomineerd voor de Innovation Award van de Belgian Building Awards, die woensdag worden uitgereikt op Batibouw.

Concreet gaat het over een nieuw wandsysteem Iso Concrete. Hierbij wordt het buitenschild, dat normaal ook in beton is, vervangen door een isolatieschild die aan de betondruk voldoet. Het innovatieve zit hem vooral in de verbinding tussen de twee schilden, zonder enige thermische brug. Dit geeft een besparing op beton, transport- en montagekosten, verkort sterk de uitvoeringstermijn en verhoogt de isolatie met liefst 25 %. “Dit past volledig binnen het BEN-verhaal (Bijna Energie Neutraal bouwen), waar wij als voorloper binnen de bouwbedrijven werden beschouwd door het Vlaams Energie Agentschap”, zegt Steven Van Olmen.

Jaarlijks 20% meer omzet
De omzet van ETIB groeide de jongste 3 jaar met 20% per jaar en bedraagt momenteel 15 miljoen euro. Een verdere aanzienlijke groei ligt in de mogelijkheden. Intussen stelt het bedrijf 46 mensen te werk. Daarnaast zijn er permanent 25 werknemers van onderaannemers (gevelafwerking, daken, buitenschrijnwerk, technieken e.a.) voor ETIB aan het werken. Recent werd ook een eigen studiebureau EBIK bvba opgericht.

“Bij al onze activiteiten staat energiezuinig en duurzaam bouwen voorop”, zegt gedelegeerd bestuurder Alex Van Olmen. “Innoveren in het kader van duurzaam bouwen zal ETIB blijven doen.”