Etib-Concrete House begint elke week een nieuw huis

Het gaat verbazingwekkend goed bij de bouwfirma Etib-Concrete House uit Olen. De firma begint elke week een nieuw huis. Etib is gespecialiseerd in betonconstructies. Beton is vandaag geweldig in. Zeker op basis van de energiezuinigheid die de moderne constructies van Etib aangeven. Etib organiseert zondag een open-deur-dag in zijn nieuwe hoofdzetel in Olen.

Het gaat vandaag allemaal om het zogenaamde E-peil.  Zowel in de particuliere huizenbouw als op het vlak van bedrijfsgebouwen. “Beton is in dit opzicht een ideaal gegeven”, zegt bedrijfsleider Steven Van Olmen. “Beton garandeert een optimale isolatie, perfecte luchtdichtheid en een prima ventilatie. Vandaar dat wij uitstekende certificaten kunnen voorleggen. Ook op het vlak van bedrijfsgebouwen.”

Precies de nieuwe hoofdzetel van Etib is zo’n voorbeeld. Wettelijk moeten nieuwe bedrijfsgebouwen vandaag de norm 70 halen. Het nieuwe gebouw in Olen haalt evenwel…14.

Etib begon als constructeur van waterdichte betonkelders. Daarmee werd een sterke  reputatie opgebouwd. In de loop van de jaren werd de techniek van betonbouw ook toegepast op huizenbouw. In die mate dat de bouw van huizen en bedrijfsgebouwen nu het grootste part van de activiteiten uitmaakt.

Etib stelt vandaag 30 arbeiders en 12  bedienden tewerk. Van Olmen dekt het omzetcijfer liever discreet toe. “Hou het maar bij 40 huizen per jaar”, zegt hij. Ook het orderboekje ziet er goed  uit. “Wij zijn nu al volgeboekt tot medio volgend jaar.”