ETIB begint elke week een nieuw huis

etibETIB zal ook dit jaar weer minstens 40 nieuwe woningen bouwen. Elke week wordt een nieuwe werf opgestart. Het bedrijf uit Olen werkt met expansieve groeicijfers. “We plannen nu al de maand oktober in”, zegt Steven Van Olmen.

ETIB is in 1992 opgericht door vader Alex Van Olmen. ETIB: een letterwoord voor Exclusieve Technieken in Betonbouw. “Wij hebben als firma altijd gezocht naar vernieuwingen in de sector. Isolatie, ventilatie, duurzaamheid, energiezuinig…. Wij waren daar altijd al mee bezig. Ik denk dat dit de reden is waarom wij de crisis van vandaag makkelijker aankunnen dan sommigen van onze collega’s.”

Het bedrijf uit Olen was tot voor kort vooral bekend als constructeur van betonkelders. ETIB had daar een sterke reputatie mee opgebouwd. De kelder was niet langer die donkere hoek van het huis waar je niet elke dag komt. In de filosofie van ETIB was een kelder immers ook een speelruimte voor de kinderen, een fitnessruimte, een ontspanningsomgeving, een bureau… “We bouwen er nog altijd zo’n 170 per jaar.”

In de loop van de jaren zijn die betonkelders verder uitgebouwd tot Concrete Houses, het type huizen waar ETIB groot mee geworden is. Zeker op het vlak van duurzaamheid en laag energieverbruik. Aan de afrit Olen op de E313 staat overigens een veelal druk bezochte modelwoning van het bedrijf.

ETIB stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk. “We zijn echter dringend op zoek naar goede arbeiders, mensen met enige ervaring in de bouw. Ze mogen zich hier altijd komen aanmelden.”