Dirk Reyn

Dirk Reyn

eTheRNA (Vosselaar) versterkt zijn kapitaal met 24 miljoen euro vanuit een eerste investeringsronde met durfkapitaal. Met de financiële injectie wil het bedrijf de ontwikkeling verder zetten van een therapie voor de behandeling van huidkanker, borstkanker en infectieziekten. Deze kapitaaloperatie is één van de grotere financieringsrondes die de voorbije twaalf maanden in Europa werd gerealiseerd voor een biotechnologieonderneming met een vroeg klinisch programma.

eTheRNA werd in januari 2013 opgericht als een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 2014 ging het bedrijf een partnerschap aan met Progress Pharma onder de leiding van Dirk Reyn, de voormalige CEO van Movetis uit Turnhout. In juli 2014 verwierf eTheRNA van de VUB een wereldwijde exclusieve licentie op de TriMix-technologie.

Dirk Reyn staat nu aan het hoofd van eTheRNA’s managementteam en draagt zijn verantwoordelijkheden binnen Progress Pharma over aan Emile Van Dongen, ex-hoofd van de pharmadivisie van Organon en medeoprichter van Progress Pharma. Progress Pharma is een aandeelhouder van eTheRNA.

De financieringsronde werd geleid door Life Science Partners (Nederland) en Participatie Maatschappij Vlaanderen (België), die een sterk internationaal investeerderssyndicaat hebben gevormd dat verder bestaat uit Omega Fund (VS), Fund+ (België) en Boehringer Ingelheim Ventures Fund (Duitsland).

Innovatiepotentieel
Dirk Reyn: “Met deze investering wordt nogmaals  een bevestiging geleverd van het sterke innovatiepotentieel en het talent dat in de Vlaamse biotechnologiesector aanwezig is. We zijn trots om deze sterk gereputeerde biotechnologie-investeerders te mogen verwelkomen als de nieuwe aandeelhouders. Zij kunnen rekenen op ons volledig engagement om de TriMix-technologie verder te ontwikkelen met de focus op een eenvoudig inspuitbaar product – als aanvulling op het bestaande cellulaire mRNA-product – om patiënten te  helpen in hun strijd tegen een aantal zeer ernstige ziekten.”