ETAP genomineerd voor Ecodesign Award

etapVerlichtingsspecialist ETAP uit Malle is genomineerd voor de OVAM Ecodesign Award PRO. Het bedrijf kreeg de nominatie voor het E4-lichtlijnsysteem. Met de award bekroont de organisatie een product dat niet alleen knap is ontworpen maar ook een duidelijke ecologische meerwaarde heeft. De prijs wordt samen met de bekende Henry van de Velde Awards in januari 2017 uitgereikt.

De E4-reeks, ontworpen voor ETAP samen met MAXIMALdesign, bestaat uit individuele armaturen of lichtlijnen en is ontworpen voor de verlichting van onder meer productiehallen, magazijnen en winkelrekken. Door de goede lichtverdeling en de verschillende lichtsterktes kan de gebruiker het aantal armaturen heel precies afstemmen op de hoeveelheid licht die nodig is op het werkvlak. Dankzij de lange levensduur van de leds en een optimale warmtehuishouding is de E4 ook een duurzaam armatuur. Na 50.000 branduren geeft hij nog altijd tot 98% van de initiële lichtstroom.

Publieksprijs
Andere genomineerden voor de OVAM Ecodesign Award PRO zijn RE-DO uit Antwerpen, een bedrijfje dat papieroverschotten hergebruikt, de boerenmarkt Marta uit Antwerpen en RotorDC uit Vilvoorde, dat herbruikbare materialen haalt uit gebouwen vooraleer ze worden gesloopt. Het grote publiek kan zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Vorig jaar ging de OVAM Ecodesign Award PRO naar een ander Kempens bedrijf, NOBEL flooring uit Minderhout, dat parket maakt uit afvalhout.