ETAP doet overname in Portugal

etap-300x210Verlichtingsbedrijf ETAP uit Malle kondigt de overname aan van ETAP.Schréder Illuminação, dat is gevestigd in het Portugese Oeiras. Alle commerciële activiteiten worden meteen overdragen van ETAP.Schréder Illuminação naar het nieuw opgerichte bedrijf ETAP Illuminação LdA.

“ETAP Illuminação LdA. zal de commerciële activiteiten verder zetten en zal ook actief zijn in de ontwikkeling van de nieuwe, geavanceerde lichtcontrolesystemen van ETAP”, aldus het bedrijf in een mededeling.

De overname maakt deel uit van het investeringsprogramma van ETAP in Portugal om  zijn dienstverlening aan het Portugese klantenbestand uit te breiden en te verbeteren. “We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van de lokale verkoopteams en het ontwikkelingsteam onze positie op de Portugese markt zal versterken”, aldus nog de mededeling over de overname.

Naast Portugal is ETAP nog actief in een heel aantal andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, enz. Het hoofdkantoor bevindt zich in Malle. ETAP bestaat al meer dan 60 jaar. Midden dit jaar kondigde het bedrijf een reorganisatie aan waarbij een 60-tal jobs van de 340 in totaal zouden verdwijnen.