Etap breidt uit en renoveert bedrijfspand

Etap LightingEtap NV investeerde zo’n 4,3 miljoen euro in de uitbreiding en renovatie van zijn bedrijfspand. Aanleiding van deze investering is de groei in de verlichtingsmarkt naar aanleiding van de opkomst van de LED-technologie.

Het bedrijf breidt haar kantoren uit met 1.000 m2. Vooral de nieuwe showroom is een blikvanger in het project. De benedenverdieping omvat de gerenoveerde labo’s, demo-ruimtes, opleidingskantoren en een nieuwe refter. Op de bovenverdieping staan alle technische aspecten van LED-verlichting zoals lichtregelsystemen en batterijsystemen centraal. Daarnaast werden drie ruimtes ingericht rond specifieke thema’s: winkelverlichting, klasomgevingen en kantoorverlichting.

Etap NV is gespecialiseerd in de ontwikkeling van verlichtingsarmaturen en ontwikkelde in de voorbije jaren een volledig gamma LED-verlichting voor B-to-B-toepassingen. Het bedrijf investeerde de voorbije drie jaar telkens in R&D en in de optimalisatie van haar productie-apparaat. Vorig jaar realiseerde het een omzet van 50 miljoen euro.