Transportbedrijf Eskatrans uit Turnhout is een 4-tal weken geleden gestart met een nachtshuttle naar de Antwerpse haven. Reden zijn de dichtslibbende wegen rond Antwerpen. De transporteur beschikt momenteel over 42 trekkers, een verdubbeling in goed 4 jaar tijd.

“Om 7 uur ’s avonds vertrekt een chauffeur met een zeecontainer in de haven van Antwerpen en die komt naar Turnhout”, legt zaakvoerder Steven Meeus van Eskatrans uit. “Hier pikt die af en neemt hij een andere trailer met een container mee terug naar Antwerpen, waar die weer af- en oppikt. Zo rijdt die per nacht 3 keer op en af naar Antwerpen.”

De invoering van de nachtshuttle volgt op de toenemende files rond Antwerpen. “In het vooruitzicht daarvan beslisten we 3 jaar geleden om te keizen voor een vestiging in Turnhout in de plaats van in Antwerpen zelf”, aldus nog de zaakvoerder. “Vanuit Turnhout kunnen we makkelijk naar Nederland, Duitsland en Luxemburg.”

Het bedrijf investeerde in een reach-stacker, een grote heftruck waarmee volle en lege containers van een chassis kunnen worden genomen, gestockeerd en weer op een chassis geplaatst. “We bieden onze klanten een all-in-one service en proberen ons daarmee te onderscheiden”, benadrukt Steven Meeus.

Genomineerd voor trofee
Dat deze aanpak loont, bewijst de groei van Eskatrans. Op 4 jaar tijd verdubbelde het aantal medewerkers naar bijna 50 nu. “Onze klanten groeiden en daarnaast kwamen er nieuwe klanten bij die op zoek waren naar een betrouwbare transportpartner. In 2018 gaan we vooral consolideren.”

De spectaculaire groei is ook de organisatie van De Nacht van de KMO, die op 26 januari in San Marco Village in Schelle plaatsvindt, niet ontgaan. Ze nomineerde de Turnhoutse transporteur in de categorie Grootste Groeier in Tewerkstelling.