Transportbedrijf Eskatrans uit Turnhout heeft het voorbije weekend de trofee voor ‘meest belovende groeier in tewerkstelling’ gewonnen tijdens De Nacht van de KMO. Die vond plaats in San Marco Village in Schelle en het gebeuren werd bijgewoond door 500 kmo-bedrijfsleiders.

Eerder deze maand berichtten we al over de Turnhoutse transporteur die de voorbije jaren een sterke groei doormaakt. Het bedrijf haalde toen Made in Kempen met de nieuwe nachtshuttle tussen Turnhout en de Antwerpse haven.

Eskatrans begon 14 jaar geleden met 1 trekker en 1 chauffeur. Tegenwoordig heeft het bedrijf 43 trekkers op de weg, die vooral zeecontainers vervoeren. Met de eigen reach-stacker kunnen die makkelijk op- en afgeladen worden en intern verplaatst. “Door de schaalvergroting en door ritten slim te combineren, zijn er weinig verloren kilometers”, zegt zaakvoerder Steven Meeus.

Bedrijfscultuur
Het is tegenwoordig minder evident om als transportbedrijf uit te breiden. Er is een vergrijzing van de vrachtwagenchauffeurs, minder jongeren behalen het rijbewijs en kiezen voor het beroep. “We organiseren geregeld opleidingen en zorgen voor hedendaagse voertuigen en uitrusting. We creëerden een bedrijfscultuur waar chauffeurs en andere werknemers zich goed voelen. Hierdoor konden we toch een groei realiseren en daar zijn we trots op. De trofee van ‘Sterkste groeier in tewerkstelling’ is de kers op de taart”, aldus nog Steven Meeus.