Er is een nieuwe eigenaar voor het failliete Karlie Flamingo in Geel. Overnemers zijn Erwin Van Tendeloo, die het bedrijf 5 jaar geleden verkocht aan het Duitse Perusa, en Laroy Group uit het Oost-Vlaamse Wondelgem, die actief is in dezelfde sector. Ze richtten de nieuwe vennootschap Flamingo Pet Products nv op. Begin volgende week gaan ze van start met 70 medewerkers.

De handelsrechtbank verklaarde Karlie Flamingo, een groothandel in producten voor dieren, op 8 november jl. failliet nadat een paar weken eerder al de holdig boven de werkvennootschap failliet ging. Curatoren Noël Devos en Geert Naulaerts gingen op zoek naar een overnemer. “De verkoop is rond”, kondigt Noël Devos aan. “De nieuw opgerichte vennootschap neemt het activa over, zijnde de stock, het meubilair, enz. Het gebouw werd gehuurd en met de verhuurder is intussen ook een akkoord.”

Gerechtelijk dispuut
Dat de verkoop zolang duurde, had te maken met een gerechtelijk dispuut. “De stock bestaat uit 10 tot 12 miljoen producten waarop het logo Karlie Flamingo staat en de Duitse moedermaatschappij wou niet dat die nog op de markt kwamen. De zaak was binnen de week gepleit voor de rechtbank in Brussel, maar door een ziekte van een magistraat heeft het een maand geduurd vooraleer er een uitspraak volgde. Die was in ons voordeel”, aldus nog curator Devos.

Er waren enkele kandidaat-overnemers, maar die wilden de activiteiten verplaatsen naar Duitsland en Nederland. “Dat we verkochten aan Van Tendeloo en Laroy Group heeft te maken omdat ze de beste prijs boden, maar ook omdat de activiteiten in Geel blijven. Ze garandeerden bij de heropstart minsten 60 mensen in dienst te nemen, maar dat zullen er wellicht meer zijn. Ook de banken stonden achter dit dossier.” Bij het faillissement verloren 130 mensen hun baan.

“Met een weloverwogen plan voor expansie en groei zijn beide investeerders er vast van overtuigd dat ze de periode van instabiliteit en onzekerheid achter zich kunnen laten. Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, zeggen de nieuwe eigenaars in een mededeling. De operationele leiding komt in handen van Guy Toremans, de COO van Loroy Group. Hij zal worden bijgestaan door Erwin Van Tendeloo.