ERIKS neemt CET Motoren Theys NV over

ERIKS_CP_2011_profileCET Motoren Theys NV uit Gullegem-Moorsele is overgenomen door de ERIKS-groep, met ondermeer vestigingen in Mol en Turnhout. “Deze overname past perfect in de strategie van ERIKS België om zich verder te ontwikkelen tot een totaalspecialist in aandrijftechniek”, luidt het in een persbericht van de Raad van Bestuur. ERIKS, opgericht in 1940, is een toonaangevende internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment aan werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten levert. Eriks nam de voorbije jaren al meer bedrijven over om dat streefdoel te bereiken.

“Voor CET biedt het uitgebreide ERIKS klantennetwerk een ideaal platform om de groei in de toekomst door te zetten”, zegt gedelegeerd bestuurder Lieve Theys. Het familiebedrijf CET is reeds 100 jaar gespecialiseerd in elektrische aandrijftechniek en dienstverlening die daarbij hoort: verkoop en herstelling van elektrische motoren, reductiekasten, frequentieregelingen, softstarters en pompen. Het bedrijf is zowel actief op de OEM-markt, als bij MRO-klanten, installateurs en bobineurs in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. CET blijft naar verluidt onder eigen naam actief in Moorsele en het management blijft aan. Naar verwachting zal de deal eind juni 2013 afgerond zijn.

Eriks België heeft vier grotere vestigingen in Hoboken, Mol, Asse en Wijnegem en elf servicecenters verspreid over het hele land, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Het bedrijf realiseerde in 2012 een omzet van 156 miljoen euro. De Belgische tak is onderdeel van de Eriks-groep, die 65 maatschappijen met vestigingen in 27 landen overkoepelt, goed voor 1,8 miljard euro zakencijfer en ruim 200 000 klanten. Eriks is op zijn beurt weer eigendom van SHV Holdings, een familiebedrijf met een netto-omzet van 20 miljard euro in 2012.