Eribel maakt ook celdeuren voor gevangenissen

Met een productie van liefst 25.000 deuren per jaar heeft de Groep Eribel uit Hoogstraten een heel eigen nichemarkt ingenomen. Ronny Bols stampte het bedrijf helemaal zelf uit de grond en tekende verleden jaar voor een omzet van ondertussen al 25 miljoen euro.

“Mijn vader was een schrijnwerker. Ik heb de stielliefde dus ergens wel van hem. Ik ben inderdaad helemaal zelf begonnen. In 1990. Met een trekhaak en een aanhangwagen. Deuren maken. Ondertussen zijn we als bedrijf echter geëvolueerd van klassieke gewone deuren naar zeer extreme concepten. Geluidswerende deuren bv. Of celdeuren. Daar zit heel wat technologie en knowhow van ons in.”

Door de uitbouw van die eigen nichemarkt is de Groep Eribel heel snel uitgegroeid. Vandaag stelt de vroegere schrijnwerkerij van Ronny Bols al 75 mensen tewerk. Er is immers niet enkel de hoofdzetel van het bedrijf en de houtafdeling in Hoogstraten. In al die jaren heeft Ronny Bols ook een bedrijf overgenomen in Lommel dat als Mobilix volledig in de groep geïntegreerd werd. De overgenomen schrijnwerkerij in Relegem (Zellik) fungeert als antenne voor de Brusselse markt.

“Wij hebben in de laatste jaren enkele mooie orders afgewerkt”, zegt Bols nog. “Zo verscheidene opdrachten in het nieuwe Justitiepaleis van Antwerpen en het gerechtshof van Hasselt. Of de torens van het UZ Leuven. Kijk eens, wij leveren niet enkel de deuren maar indien de klanten dat vragen kunnen wij ook zorgen voor de nodige binnenafwerking zoals gordijnkasten of tabletten.”

De Groep Eribel heeft ondertussen ook offertes ingediend voor de geplande gevangenis van Beveren-Waas en de nieuwe gebouwen van de Nato in Evere. “Hopen maar”, zegt Ronny Bols.