ENMO, kenniscentrum voor geluid- en trillingstechnologie

ENMO uit Vosselaar is hét kenniscentrum op gebied van geluid- en trillingstechnologie in de Benelux, en sinds 1996 exclusieve partner en Service & Support Center voor Brüel & Kjær. “De eerste 15 jaar alleen in België en vanaf 2011 ook in Nederland en Luxemburg,” vertelt Dirk Bogaerts, sales director.

Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurement A/S levert geïntegreerde oplossingen voor het meten en analyseren van geluid en trillingen. Denk daarbij aan standaard geluidmeters, maar ook aan state-of-the art hard- en software voor het meten en onderzoeken van trillingen en geluidsbronnen.

Als onderdeel van Spectris plc, een beursgenoteerde technology provider met wereldwijd meer dan 6000 medewerkers, zijn de Brüel & Kjær producten sinds 1950 gepositioneerd als dé wereldwijde standaard. Brüel & Kjær is in meer dan 75 landen vertegenwoordigd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Denemarken, nabij Kopenhagen.

“Onze hoofdtaak is het verkopen, implementeren en onderhouden van meetsystemen voor het meten van geluid en trillingen. Wij maken ons sterk dat het verschil maken we door innovatie in onze dienstverlening. We bieden een verkoopbaar product met toegevoegde waarde aan. Service vormt de spil van onze onderneming en gaat van kalibratie tot consultancy.”

“Onze jaarlijkse groei van ongeveer 5 – 10% danken we aan hedendaags, eigentijds ondernemen gekoppeld aan resultaatsgericht peoplemanagement en dit zelfs in het huidige economisch klimaat dat als nooit tevoren grondig door elkaar geschut wordt. Onze groei wordt mee bepaald door het feit dat mensen steeds meer belang gaan hechten aan een leefbare omgeving. Alles moet stiller, economischer, groener met andere woorden leefbaarder. Er moet meer gemeten worden, er zijn strengere wetten en normen, er wordt meer aan trillingsonderzoek gedaan… Allemaal perfecte toepassingen voor onze apparatuur en services.” ENMO zoekt momenteel twee nieuwe medewerkers omwille van de verdere groei en de daaraan gekoppelde hoge werkdruk.

ENMO is partner voor industriële bedrijven, overheid, universiteiten, studiebureaus, luchthavens, … en actief in diverse sectoren waaronder de luchtvaart-, automotive-, telecom-, wind-energie-, milieusector. Het bedrijf stelt 15 mensen tewerk en realiseert een omzet van om en bij de  4 miljoen euro.