Enkel Amerikanen betalen nog redelijke prijzen voor paarden

De prijzen voor paarden zijn helemaal in elkaar gestort. Van 20.000 euro voor een goed paard tot nog hooguit 4000 vandaag. Bij Fiechter Equestrian Sales in Merksplas proberen ze het hoofd alsnog boven water te houden.

Het heeft vanzelfsprekend alles met de crisis te maken: veel paardenliefhebbers kunnen de hoge prijzen voor het onderhoud van hun dieren niet meer aan. Duur hooi en stro, oplopende stalkosten, onbetaalbare manuren voor onderhoud. “Ik heb het nog nooit zo erg geweten”, zegt Dirk Fiechter. “”Het is een complete catastrofe.”

Fiechter Equestrian Sales probeert te overleven door zoveel mogelijk paarden te verhandelen in de Verenigde Staten. Daar worden nog redelijke prijzen geboden voor de dieren. In Europa is de ellende totaal. Daar krijgen de bedrijven zelfs voor de slachting van hun dieren nog hooguit 500 euro.

Fiechter Equestrian Sales zit al 20 jaar in de business. De firma staat voor grote uitdagingen. In de boeken staat reeds een negatief eigen vermogen van 729.000 euro.
“Het zal niet makkelijk zijn maar we zetten door,” zegt Dirk Fiechter. Het bedrijf draait op vier familieleden Fiechter en twee personeelsleden.