Het Engelse DK Thermal, producent van printplaten, heeft de Europese activiteiten van Elite Advanced Technologies overgenomen. Het van oorsprong Maleisische bedrijf heeft een vestiging in het Technologiehuis in Mol en die blijft behouden. Met de overname wil DK Thermal zijn portfolio van thermische printplaten verder uitbreiden.

“We zien dat componenten en modules steeds krachtiger worden terwijl de fysieke ruimtes voor de circuits verkleinen en meer en meer worden geïntegreerd”, zegt Andrew Grisbrooke, managing director van DK Thermal. “Daarnaast wensen ingenieurs en ontwerpers dat de lange-termijnbetrouwbaarheid en prestaties gewaarborgd blijven of zelfs nog verbeterd. Goed thermisch management neemt dus alsmaar meer een prominente plaats in. Wij geloven dat keramische materialen als aluminium oxide en aluminium nitride daar een oplossing kunnen bieden en met Elite Advanced Technologies hebben we nu een uitstekende basis om onze positie hierop uit te bouwen.”

Elite Advanced Technologies heeft zijn hoofdzetel in Maleisië. In België zal de groep het kenniscentrum voor keramische printplaten in Mol behouden. Daarnaast zal de vestiging dienen als commerciële uitvalsbasis voor de Benelux.

Op 30/31 mei en 1 juni wordt de vernieuwde structuur aan het Benelux-publiek voorgesteld tijdens de vakbeurs Electronics & Applications in Utrecht.