Energius trekt met eigen onderhoudsproducten naar de markt

energiusEnergius uit Beerse, installateur van warmtepompen, airco- en ventilatiesystemen en zonnepanelen, brengt een eigen label van biologische onderhoudsproducten op de markt. “Meer en meer mensen plaatsen airco- en ventilatiesystemen maar ze staan er niet bij stil dat de filters en het systeem moeten worden gereinigd”, zegt Els Van Gool, die binnen het bedrijf de producten onder haar hoede kreeg.

De bioproducten zijn op basis van micro-organismen waarbij bacteriën zorgen voor een probiotische reiniging. “Dat is veilig voor mens, milieu en dier en ze bevatten geen chemische bestanddelen”, benadrukt Els Van Gool. “Bij het reinigen met probiotische reinigingsproducten nemen de  goede bacteriën de plaats in van de slechte. Meer zelfs, bij herhaaldelijk reinigen voorkomen ze dat de vervuiling terugkeert.”

Gezond binnenklimaat
Energius lanceerde zopas het productengamma, dat het onder eigen label op de markt brengt. Dat bestaat uit een airco- en ventilatie cleaner, een multi cleaner, glass & solar panel cleaner, enz. In totaal 6 producten. “We bieden de producten aan bij onze klanten en openden nu ook een webshop”, aldus nog Els Van Gool. “Onze ambitie is om mensen ervan bewust te maken dat ze ook een gezond binnenklimaat nodig hebben en dat is nu mogelijk door gebruik te maken van onze probiotische reinigingsproducten.”

Installatiebedrijf Energius werkt zowel voor particulieren als B2B over heel België. Er werken 6 mensen.