Energius rondt mooi project af

Foto: Arass Hotel

Foto: Arass Hotel

Energius uit Beerse plaatste net een airco- en verwarmingssysteem in 127 kamers van het Arass Hotel in Antwerpen.

„Een realisatie waarop we best trots zijn gezien de moeilijkheidsgraad van het project. In het Arass Hotel dienden de koelsystemen ingebouwd te worden in bestaande schachten. We plaatsten 127 Samsung binnenunits die door 13 buitenunits aangestuurd worden,” licht Jo Roelandt toe.

Energius is sinds 2010 op de markt, aanvankelijk als installateur van zonnepanelen. „We maakten tijdig de omslag naar koeltechnische installaties. Veel van onze concullega’s uit de sector van fotovoltaïsche zonne-energie moesten de boeken neerleggen doordat de overheid de subsidies voor groenestroomcertificaten en zonnepanelen terugschroefde. Wij deden eerder al koeltechnische installaties, maar omdat er zoveel werk was in de zonnepanelensector, bleef verdere verdieping in de koeltechniek liggen. Na enkele moeilijke jaren maakten we heel bewust de overstap naar koeltechnische installaties. We zijn niet langer afhankelijk van subsidies en gaan opnieuw voor groei. We willen excelleren in ons vak.”

Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, installeert, exploiteert en investeert in duurzame energieprojecten en is gespecialiseerd in de klimatisatie van leef- en werkomgevingen. Zij bundelen verschillende technieken op de markt zoals warmtepompen, airco, verwarming, vloerverwarming, en zonneboilers,  in een energetisch concept met het meest efficiënte energieverbruik. Er werken momenteel zes mensen, drie techniekers en drie mensen die instaan voor de administratie en dagelijkse werking.