Energie van 60-plussers omzetten in resultaten

smartDe ervaring van een 60-plusser kan vaak onschatbaar groot zijn. Dat beseffen bedrijven nog altijd niet. De inzet van oudere werknemers wordt vaak met veel lippendienst geprezen maar als puntje bij paaltje komt worden ze toch nog opzij gezet.

Edgar Meuleman (Retie) heeft als consultant alvast niet geaarzeld toen ook voor hem duidelijk werd dat zijn bedrijf precies diezelfde weg opging. Als 61-jarige zette hij daarom zijn eenmanszaak Smart Co-operation op waarmee hij in enkele weken tijd een snelle doorstart kon maken. Hij heeft meteen een hele reeks belangrijke klanten binnengehaald waarvoor hij nu de strategische begeleiding mag uittekenen. “Het is uiteraard aan het management om de eigenlijke strategie voor het bedrijf uit te tekenen. Zelf kan ik dan vanuit Smart Co-operation zorgen voor begeleidende oefeningen voor zowel het management als de kaderleden en het personeel.”

Zeker voor consultants is netwerking in dit opzicht uiterst belangrijk. “Zelf ben ik lid van het VKW. Maar uiteraard gebruik ik ook de contacten die ik al had bij mijn laatste werkgever. Zo heb ik lijnen kunnen open zetten naar oa. de Distrilog Group, P&V Verzekeringen, bPost, SEW Eurodrive, AMS (Antwerp Management School) enz. Die mensen kenden mij en hebben mijn diensten gewoon overgenomen.”

Edgar Meuleman heeft in al die jaren een sterke reputatie opgebouwd op het vlak van HR. Hij heeft een boek geschreven dat als “De driemaster van people management” in de sector flink wat belangstelling mee kreeg. “Het gaat er mij om binnen de organisatie van een onderneming de energie van geëngageerde werknemers, ook 60-plussers om te zetten in positieve resultaten voor het bedrijf en de klanten. Ik heb er tools willen mee uittekenen voor mensen die werken met mensen.”

Verwant en interessant: