De Nederlandse Oostappen Groep heeft het recreatiedomein Zilverstrand in Mol verkocht aan EuroParcs, een andere Nederlandse exploitant van vakantieparken. Op zijn beurt kocht Oostappen het vakantiedomein in 2010 van de Molse familie Eysermans, die het park 60 jaar uitbaatte.

EuroParcs kondigt aan dat ze de medewerkers van Zilverstrand overnemen, waardoor de werkgelegenheid gegarandeerd blijft. “Zilverstrand beschikt over een zeer breed scala aan faciliteiten en voorzieningen”, zeggen de directeuren Wim en Wouter Vos van EuroParcs. “Met de aankoop kunnen we een nog breder publiek aan ons binden. Daarnaast ligt het vakantiepark zeer strategisch en biedt het ons de mogelijkheid om het merk EuroParcs ook bij de zuiderburen verder op de kaart te zetten.”

Het Zilverstrand is 65 hectare groot en telt 900 plaatsen waaronder toeristische kampeerplaatsen, jaarplaatsen, verhuuraccommodaties en bungalows. Daarnaast is er een centrumgebouw met zwembad, indoorspeeltuin en horeca terwijl het domein ook een openlucht zwemwater met zandstrand omvat.

Vakanties gaan door
Na de overname beschikt EuroParcs over 13 resorts in Nederland, 1 in België en 1 in Bonaire. Samen met Zilverstrand neemt het bedrijf ook het vakantiepark Riviera Beach in Biddinghuizen (NL) over van Oostappen Groep. Die beschikt na de verkoop nog over 10 vakantieparken in Nederland en België. Het bedrijf wordt geleid en is eigendom van Peter Gillis. De verkoop vond per 1 januari 2018 plaats. Beide partijen benadrukken dat geboekte vakanties gewoon doorgaan.