Rotary Westerlo heeft gisteravond cheques ter waarde van 33.000 euro overgemaakt. Lionsclub Heist-Westerlo Juweel der Netevallei deed dat een dag eerder, ook al voor ruim 30.000 euro. Komend weekend staat in Westerlo de Coppa Classic van Kiwanis Kempenkring op het programma. Allemaal voor de goede zaak.

De 33.000 euro van Rotaryclub Westerlo was afkomstig van de jaarlijkse Night Club die plaatsvond bij Golfclub Witbos in Noorderwijk, waar ook de cheque-overhandiging gebeurde. Make-A-Wish en Mediclowns mochten elk 10.000 euro in ontvangst nemen. Het derde goede doel is een schooltje in Delhi dat clubvoorzitter Freddy Cuyvers bezocht in het kader van Polio Plus, de wereldwijde vaccinatiecampagne van Rotary. Naar de inrichting van het schooltje gaat 13.000 euro.

Lionsclub Heist-Westerlo Juweel der Netevallei organiseerde een aantal activiteiten die in totaal zo’n 30.000 euro opbrachten. Zij kozen ervoor om het geld te doneren aan in hoofdzaak goede doelen uit de streek: Tongelsbos, ’t Volderke, Noodopvang Westerlo, MPI Oosterlo, enz.

Coppa Classic
Wie zijn goed hart nog wil tonen, krijgt daar komend weekend (8 – 10 juni) alle gelegenheid toe. Dan organiseert Kiwanis Kempenkring voor de 5de keer de Coppa Classic op het domein van het Kasteel de Merode in Westerlo. Hoogtepunten van dit driedaags oldtimerfestijn zijn het Concours d’Elegance en de Coppa Classic Tour op zondag en de dinner & dance op vrijdag- en zaterdagavond. Begunstigden van dit jaarlijks druk bijgewoonde event zijn onder meer Avalympics, G-judo, Olivia Hendrickx Research Fund en Twerk.