EMDS (European Machine Delivery & Service) uit Herentals, specialist in engineering, montage en service voor de zware industrie, boekte vorig jaar een recordomzet en verdubbelde recent de oppervlakte van haar atelier. Op 1 april mocht het bedrijf 10 kaarsjes uitblazen.

“EMDS is een dynamisch servicebedrijf met de focus op herstellingen van betoncentrales, landbouwinstallaties, kortom zware industrie”, legt zaakvoerder Gino Dierckx uit. “Daarnaast bieden we aanpassingen en uitbreidingen en indien nodig ook nieuwbouw aan.”

De tiende verjaardag van EMDS kreeg een extra feestelijk tintje met de verdubbeling van de oppervlakte van de werkplaats. “Naast ons bestaande atelier van 650 vierkante meter met onder meer 3 rolbruggen is een nieuwbouw van nog eens 600 vierkante meter geplaatst. Daar bevinden zich nu ons elektrisch atelier, de magazijnen en de opslag van handelsgoederen.”

Team van 20 mensen
Vorig jaar haalde EMDS een recordomzet van 5,2 miljoen euro ofwel 1,4 miljoen euro meer dan in 2016. Het team is ondertussen gegroeid naar 20 mensen. “En op anderhalf jaar tijd is onze stock verdrievoudigd. Omdat we grotere aantallen in voorraad nemen maar ook omdat we er dankzij de nieuwbouw nu de ruimte voor hebben.”