E&M Projects levert LED-verlichting uitbreiding Astra Sweets

Astra Sweets TurnhoutAstra Sweets, producent van hoogwaardig snoepgoed met hoofdzetel in Turnhout, breidt uit met een productiehal van 7 500 vierkante meter.  Voor de elektriciteitswerken en domotica klopte Astra Sweets aan bij het Kempense E&M Projects. “E&M Projects adviseerde ons bij de keuze van de meest ideale verlichting in onze nieuwe productiehal”, vertelt Project Manager Kris De Vries van Astra Sweets. “Zo opteerden we in de productieruimte voor een LED-verlichting die niet alleen energiezuinig is, maar waarbij dankzij het kleurenspectrum mogelijke productiefouten veel makkelijker zichtbaar worden.”

E&M Projects, gespecialiseerd in elektriciteitswerken en automatisatie van kantoren, industriehallen en woningen, nam haar opdrachtgever mee naar het Lighting Application Center van Philips in Eindhoven, waar Astra Sweets een toelichting kreeg over de mogelijkheden van LED-verlichting. “De verschillen tussen traditionele verlichting en LED-verlichting werden duidelijk gemaakt in miniatuurlabo’s waar de samples snoepgoed van Astra Sweets met heel wat soorten licht beschenen werden.”

Daarnaast zorgt het uitgekiende domoticasysteem dat alle energie in de bedrijfshal optimaal benut wordt. “In deze tijden moeten investeringen optimaal renderen. Onze keuze verlichting zorgt niet alleen voor een goede zichtbaarheid, maar werkt bovendien echt voor ons: we ontdekken mogelijke productiefouten in ons snoepgoed veel sneller, waardoor we veel efficiënter werken en makkelijker kunnen beantwoorden aan onze hoge kwaliteitsnormen. Door te investeren in uitgebreide domotica gebruiken we enkel die energie die we nodig hebben, zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort. We slaan dus vier vliegen in één klap”, lacht Kris De Vries.

E&M Projects is één van de bedrijven die zich aanstaande donderdag op de Ledenontmoeting van Voka Kempen zal presenteren. “Deze ervaring van Astra Sweets kan ook andere bedrijven inspireren”, is Paul Janssens van E&M Projects van mening. “Op de Ledenontmoeting kunnen de aanwezige standhouders en bezoekers aan onze stand zelf ontdekken hoe ze door een goede keuze van verlichting of door een investering in automatisatie, geld en energie kunnen besparen. Dankzij Astra Sweets gaan ze niet met lege handen naar huis.”