Liefhebbers van Hot Yoga hoeven niet meer naar grootsteden als Antwerpen of Eindhoven, maar kunnen vanaf volgende week terecht bij Els Claessen in Retie. Die runt al 7 jaar professioneel een yogastudio. Voor haar nieuwe zaak Hot Yoga Kempen neemt ze haar intrek in een voormalig saunacomplex.

De yogadiscipline – ook wel Bikramyoga genoemd – is tegenwoordig hot, met dank aan BV’s als Natalia en Karen Damen. De oefeningen gebeuren in een ruimte van 38 graden en schijnen goed te zijn voor lichaam, geest en gewrichten. Iedereen kan het beoefenen. “Je hoeft geen conditie te hebben of superlenig te zijn, iedereen doet de oefeningen op zijn of haar tempo. De resultaten zullen er hoe dan ook zijn’, vertelt Els Claessen.

Andere aanpak
Tot dusver organiseerde de onderneemster haar yogalessen thuis in de kelder, maar vanaf nu wordt het menens. Samen met haar team knapt ze momenteel het voormalige saunacomplex De Hoeve in het Retiese gehucht Schoonbroek op. “We creëren een huiselijke sfeer met stoeltjes, kaarsjes en kussens. Hot Yoga is wel degelijk sport, maar veel mensen worden afgeschrikt door de typische sportomgeving. Wij pakken het anders aan.”

Maandag 4 september gaat Hot Yoga Kempen open en dan starten ook de kennismakingslessen. “Mensen vragen zich af wat het precies inhoudt en daarom kunnen ze eens komen proberen. Het loopt erg goed. Een aantal lessen is al volzet en hebben een wachtlijst. Daarom creëren we nog extra momenten.” Wie vervolgens de smaak te pakken heeft, kan een abonnement nemen en zijn reservatie maken via een automatisch agendasysteem.