Elmos Group ziet IT-wereld snel veranderen

De Elmos Group uit Herentals rondde verleden jaar de kaap van de 13 miljoen euro aan omzet. Daarmee surft het bedrijf mee op de snelle veranderingen in de informatica-wereld.

De Elmos Group is gegroeid uit het initiatief van IT-consultant Eddy Lambaerts . De man zette 15 jaar geleden zijn ervaringen om in een bedrijfsstrategie die tot vandaag erg succesvol is gebleken. Zijn onderneming stelt vandaag zo’n 140 mensen tewerk. Rond de Elmos Group draaien overigens nog verscheidene andere IT-bedrijven die elk een eigen koers volgen. Zo Elmos ICT-services, Xirago, First Bite en Extrabite.

“De IT-wereld is snel aan het veranderen”, zegt Lambaerts. “De grote systemen worden ook bij grote ondernemingen geleidelijk aan vervangen door kleinere structuren. Wij sturen die ontwikkelingen vanuit de Elmos Group mee aan.”

In dit opzicht moet de sector volgens hem ook de buitenlandse druk op ons land opvolgen. Veel grote ondernemingen komen in buitenlandse handen terecht en schakelen na verloop van tijd over op buitenlandse IT-systemen.