Donderdag 8 juni zwaaien aan de Sint-Antoniusstraat in Turnhout de deuren open van interieurzaak Villa Magna. Met haar inspiratiehuis wil zaakvoerster Elly Mollen haar passie voor interieurinrichting in de praktijk brengen bij klanten en professionele adviseurs. “Ik richt me vooral naar totaalprojecten, van vloeren tot decoratie”, verduidelijkt ze.

De nieuwe zaak is ondergebracht in een historisch pand dat 3 jaar leegstond, op de plek waar voorheen New Island was gevestigd. “Ik heb vroeger nog een tegelzaak in Turnhout gehad”, vertelt de onderneemster. “En verder ben ik altijd in de bouwsector en samen met mijn man in de projectontwikkeling actief geweest. Op dit ogenblik realiseren we bijvoorbeeld project Splichal in Turnhout. Mensen inspireren bij hun inrichting is mijn passie”.

Exclusieve leverancier
Bij Villa Magna vindt de bezoeker vloeren en tegels, parketten, tapijten, gordijnen enz. Elly Mollen kiest voor een onderscheidend nichegamma dat zich in het hogere segment situeert. “Ik werk veel met Italiaanse fabrikanten en voer rechtstreeks in vanuit het buitenland. Voor bepaalde producten ben ik een exclusieve leverancier voor België.”

Na wikken en wegen heeft ze voor een winkel in Turnhout gekozen. Doel is om van hieruit ook het potentieel van de Zuid-Nederlandse markt te bedienen.

De onderneemster ziet niet alleen de particulier als klant, maar wil haar Villa Magna ook openstellen voor architecten en interieurinrichters die op hun beurt de showroom kunnen gebruiken om hun klanten te begeleiden en te adviseren.