Maandag 23 april vindt in Vosselaar de eerste bijeenkomst plaats onder de titel Join In. Initiatiefneemsters zijn de onderneemsters Hilde Vinckx (Vinckx Grafische Vormgeving, Merksplas), Leen Braspenning (LBit, Beerse) en Elly Geerts (StorE – Pigs Do Fly, Vosselaar). Het event richt zich exclusief tot vrouwelijke ondernemers uit de Kempen en de bedoeling is om dit enkele keren per jaar te herhalen.

“Hilde heb ik tijdens een netwerkevent leren kennen”, vertelt Leen Braspenning. “En met Elly kwam ik in contact na een Facebook-post. Ik vertelde haar over een netwerkevent voor vrouwen en zij was meteen enthousiast.”

De eerste bijeenkomst van Join In op 23 april vindt trouwens plaats in StorE, de kinderkleding belevingswinkel en bar van Elly Geerts in Vosselaar. De aanwezigen drinken een aperitief, spelen een imagospel, luisteren naar pitches van andere onderneemsters en uiteraard is er uitgebreid de tijd voor netwerking.

Passioneel
“Het is de bedoeling om op een informele, plezante manier contacten te leggen met andere vrouwelijke ondernemers uit de regio die allemaal passioneel met hun zaak bezig zijn”, leggen de initiatiefneemsters uit. “Netwerken is belangrijk, maar even belangrijk of zelfs nog waardevoller, is voor ons het vriendschappelijk facet dat we willen onderstrepen.”

En waarom alleen voor vrouwen? “Soms heb ik het gevoel dat wij net iets anders denken en net iets anders ondernemen, bijvoorbeeld door meer rekening te houden met het gezin. Vrouwen zijn vaak ook iets meer onzeker. Door ons exclusief tot vrouwen te richten, richten we ons naar gelijken”, vertelt Leen Braspenning.

Eerst willen ze de reacties afwachten, maar in het achterhoofd speelt al het idee om een 4-tal keer per jaar dergelijke events te organiseren.