Volgende maand is het 8 jaar geleden dat ontwerpster Elke Van Herck haar juwelierszaak startte in de Zandstraat in Herentals. 2 jaar later stapte haar man Koen Sels mee in de zaak die ze doopten tot Elke Van Herck Jewellery. Nu achtte het koppel de tijd rijp om de huisstijl op te frissen en een webshop te openen.

Elke en Koen creëren vooral trouw- en verlovingsringen en bruidsjuwelen. Daarvoor komen klanten van ver naar Herentals, zelfs van Aken, de kust en Nederland. De juwelen worden veelal op maat en samen met de klant gemaakt, waarvoor het koppel zich probeert te onderscheiden door hun persoonlijke aanpak. “We bieden onze klanten de mogelijkheid om een juweel volledig aan te passen naar hun wensen.”

Het ontwerpersduo gebruikt enkel ‘echte’ materialen zoals zilver, 18kt goud, edelstenen en kwaliteitsparels, die ze in hun ontwerpen een moderne twist geven.

Aanvulling
“Op onze vroegere website stond ook al wel een deel van onze collectie, maar nu is dat veel uitgebreider”, vertelt Koen Sels. “We maakten van de vernieuwing van de site gebruik om er een webshop aan de koppelen. Daarmee spelen we in op vraag van de klanten die ons mails stuurden met de vraag of ze ook online konden bestellen. We zien de webshop niet uitgroeien als ons belangrijkste verkoopkanaal, maar als een aanvulling.”

Ook voor zelfstandige juwelenontwerpers wordt de digitale wereld steeds belangrijker. “Mensen vinden ons vooral via sociale media zoals Facebook en Instagram. Ook dat doen we allemaal zelf.”

Tegelijk met de nieuwe huisstijl, website en wegshop werden ook de openingsuren aangepast. “Vanaf nu zijn we enkel op vrijdag en zaterdag vrij open, de andere dagen op afspraak. Dat laat ons toe om veel efficiënter te werken”, geeft Elke nog mee.