Geen brave klassiekers bij De Kleine Kapstok

Foto: Louis Verbraeken

Foto: Louis Verbraeken

Eline Van Houdt uit Grobbendonk. „De Kleine Kapstok” verkoopt via een pop-upstore en thuisverkopen kleurrijke gerecycleerde merkkledij voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Made in Kempen brengt voortaan elke maand, in samenwerking met Unizo een “starter van de maand.” Daarin gaan we mee in het verhaal van iemand die onlangs zijn eigen zaak begon en de concretisering van zijn dromen wil delen.

Eline Van Houdt uit Grobbendonk startte deze maand haar eigen eigen zaak: de Kleine Kapstok. De Kleine Kapstok is een maandelijkse pop-upstore waarin gerecycleerde merkkledij voor kinderen van 0 tot 6 jaar een tweede leven krijgt. „Een keer per maand tover ik mijn huis om tot een heuse winkel. Ik bied aparte en hippe merkkledij voor kinderen van 0 tot 6 jaar aan betaalbare prijzen, zowel outlet als tweedehands spullen. Merkkledij behoudt zijn waarde, zeker bij stukken voor jonge kinderen die erg snel uit hun kleren groeien. Ik wil me onderscheiden door zeer gericht de kledij te selecteren. Zo kies ik enkel voor kleur en mooie prints. Klassieke merken met veel wit, bruin of beige, zal je in De Kleine Kapstok moeilijk vinden. Daarnaast heb ik ook een hoekje met handgemaakte kledij en accessoires, zodat ouders hier ook unieke stukken voor hun spruit vinden. Hiervoor werk ik samen andere jonge onderneemsters.”

Naast de maandelijkse pop-upstore organiseert De Kleine Kapstok ook thuisverkopen. „Mama’s komen vaak tijd te kort om eens rustig te kunnen winkelen”, weet Eline. „Dus ga ik met mijn collectie tot bij de gastvrouw en haar vriendinnen thuis waar bij een babbel en een glas gezellig wordt geshopt.”

Ouders die zelf merkkledij hebben waar de kinderen uitgegroeid zijn, kunnen die trouwens ook steeds na afspraak binnenbrengen bij Eline Van Houdt. „Van de stuks die verkocht worden, krijgen ze 50% van de verkoopprijs. Dat is toch veel interessanter dan die kledingstukken weg te gooien?”

Het idee voor de Kleine Kapstok ontstond uit de eigen ervaring van Eline. „Ik verkocht wel eens online kledij van onze dochters en ontdekte dat er een groot publiek is voor tweedehands kledij. De Kleine Kapstok kan ik nog goed combineren met mijn deeltijdse job als verpleegkundige. Belangrijk voor mij is dat ook mijn man volledig achter deze onderneming staat, want zonder hem zou het allemaal niet lukken.”

Welke plannen Eline koestert voor de toekomst? „Wat de toekomst brengt, dat weet ik nog niet. We beginnen klein en groeien rustig. Er is in elk geval nog ruimte voor uitbreiding aan ons huis”, lacht ze.

De website van De Kleine Kapstok is nog niet operationeel, maar je vindt de zaak van Eline Van Houdt op Facebook. De Kleine Kapstok is elke eerste zaterdag van de maand open van 10 tot 18 uur (Industrieweg 35, 2280 Grobbendonk – 0468 22 06 88).

Ook zin om je eigen zaak te starten? Unizo begeleidt je naar ondernemerschap. In mei organiseert Unizo de Vlaamse Startersweek (http://www.unizo.be/vlaamsestartersweek/index.jsp).  Op vrijdag 16 mei en zaterdag 17 mei krijg  je startersadvies én veel inspiratie in Congreshotel Ter Elst in Edegem (Antwerpen).